Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Villin lännen kanaa perunasalaatilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun penslaat kanan rintafileet mausteisella, maukkaalla kastikkeella ja grillaat tai paistat ne, makuun tulee jotakin Villistä lännestä. Voit myös paistaa kanat uunissa, 175-asteessa 30-45 minuuttia.

Kuudelle

  • 6 kanan rintafileetä
  • öljyä

Kastike

  • 2 dl chilikastiketta
  • 2 tl viinietikkaa
  • 2 tl worcestershirekastiketta
  • 4 tl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl chilijauhetta
  • muutama tippa tabascoa

Salaatti

  • 1 kg keitettyjä, kylmiä perunoita
  • 1 pieni prk ananaspaloja
  • 1 pala juuriselleriä, raastettua tai hienoksi suikaloitua
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl sinappia
  • 1 tl viinietikkaa
  • 2 dl kuohukermaa tai kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kastike, anna vetäytyä pari tuntia.

2. Penslaa kanat kevyesti öljyllä, laita ne grillille. Käännä ja grillaa puolikypsiksi. Penslaa sitten kastikkeella moneen otteeseen ja grillaa kunnes kanat ovat läpikypsiä.

3. Sekoita viipaloituja, keitettyjä perunoita ananaspalojen ja juurisellerin kera.

4. Tee kastike: Sekoita munankeltuainen, sinappi ja viinietikka, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää kevyesti vatkattua kermaa. Sekoita kastike salaattiin.

5. Tarjoile salaatti vastagrillattujen kanafileiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kanaa