Buffalo wings ja homejuustokastike
Tämä resepti paljastaa klassisten amerikkalaisten barsnacks-broilerinsiipien salaisuuden. Siipien tulee olla tulisia ja viinietikanhappamia ja ne tarjotaan sinihomejuustodipin ja sellerinvarsien kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g broilerinsiipiä
- 1 rkl suolaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 2 sellerinvartta
Chiliviinietikkakastike
- 2 punaista chiliä
- 2 punaista paprikaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- ½ dl sherryviinietikkaa
- 1 rkl korianterinsiemeniä
- 1 rkl paprikajauhetta
- (tabascoa)
Sinihomejuustodippi
- 100 g sinihomejuustoa
- 200 g Philadelphia-juustoa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Sinihomejuustodippi: Sekoita (käsin tai koneella) juustot ja maito sileäksi kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla ja pane viileään tarjoiluun asti.
2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Katkaise broilerinsiipien kärjet. Laita siivet kulhoon ja sekoita suolaa joukkoon. Anna olla huoneenlämmössä noin 30 minuuttia.
3. Chiliviinietikkakastike: Halkaise chilit ja paprikat, poista siemenet. Laita ne uunivuokaan öljyn kera ja paista 12 minuuttia. Jäähdytä ja soseuta mikserillä. Sekoita chili-paprikasoseeseen viinietikka, korianterinsiemenet ja paprikajauhe, miksaa edelleen sileäksi kastikkeeksi ja siivilöi se. Jos haluat kastikkeesta tulisempaa, lisää mahdollisesti muutama tippa tabascoa.
4. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen. Siirrä broilerinsiivet uunipellille, tiputtele päälle öljyä ja paista uunissa 12-15 minuuttia. Nostele kuumat siivet chilikastikkeeseen ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Nosta siivet liemestä, pane ne uudestaan uunipellille ja lämmitä unissa vielä 3 minuuttia. Leikkaa sellerinvarret tikuiksi. Tarjoile siivet homejuustodipin ja selleritikkujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku