Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Friteeratut kalkkunansiivet

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kalkkunansiipiä voi vallan mainiosti keittää öljyssä. Tässä ne tarjoillaan alkupalana tulisen kastikkeen ja limettilohkojen kanssa.

Neljälle

  • 8 kalkkunansiipeä
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl korppujauhoa
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 2 limettiä
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aseta työpöydälle kolme syvää lautasta ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikki vatkatut munat ja kolmanteen korppujauho, joka on maustettu suolalla. Kasta kalkkunansiivet ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa hiukan.

2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Keitä kalkkunansiivet kaksi kerrallaan ja valuta talouspaperilla.

3. Leikkaa limetit lohkoiksi. Tarjoile kalkkunansiivet heti sweet chili -kastikkeen, tuoreiden yrttien ja limetin kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinsiivet