Friteeratut kalkkunansiivet

Kalkkunansiipiä voi vallan mainiosti keittää öljyssä. Tässä ne tarjoillaan alkupalana tulisen kastikkeen ja limettilohkojen kanssa.

Neljälle

  • 8 kalkkunansiipeä
  • ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl korppujauhoa
  • öljyä friteeraukseen

Tarjoiluun

  • 1 dl makeaa chilikastiketta
  • 2 limettiä
  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

1. Aseta työpöydälle kolme syvää lautasta ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikki vatkatut munat ja kolmanteen korppujauho, joka on maustettu suolalla. Kasta kalkkunansiivet ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa hiukan.

2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Keitä kalkkunansiivet kaksi kerrallaan ja valuta talouspaperilla.

3. Leikkaa limetit lohkoiksi. Tarjoile kalkkunansiivet heti sweet chili -kastikkeen, tuoreiden yrttien ja limetin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!