Friteeratut kalkkunansiivet
Kalkkunansiipiä voi vallan mainiosti keittää öljyssä. Tässä ne tarjoillaan alkupalana tulisen kastikkeen ja limettilohkojen kanssa.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 8 kalkkunansiipeä
- ½ dl vehnäjauhoa
- 2 munaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Tarjoiluun
- 1 dl makeaa chilikastiketta
- 2 limettiä
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Aseta työpöydälle kolme syvää lautasta ja laita yhteen vehnäjauhot, toiseen rikki vatkatut munat ja kolmanteen korppujauho, joka on maustettu suolalla. Kasta kalkkunansiivet ensin vehnäjauhossa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhossa. Anna niiden kuivahtaa hiukan.
2. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Keitä kalkkunansiivet kaksi kerrallaan ja valuta talouspaperilla.
3. Leikkaa limetit lohkoiksi. Tarjoile kalkkunansiivet heti sweet chili -kastikkeen, tuoreiden yrttien ja limetin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku