Cajun Chicken Wings

Tämän ruoan inspiraatio tulee USA:n Louisianan cajunkeittiöstä. Valmistus vaatii hieman kädentaitoja, joten aloittelevan kokin kannattaa harkita helpompia reseptejä.

4 annosta

  • 8 broilerinsiipeä
  • 4 tl cajunmaustetta
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl korppujauhoja
  • 1tl suolaa
  • öljyä friteeraukseen

Valmistusohje

1. Jaa broilerinsiivet nivelien kohdalta kolmeen osaan. Ulointa siivenkärkeä ei käytetä. Ota peukalolla ja etusormella kiinni siivenosan luusta ja paina liha palloksi luun alaosaan. Koeta kääntää liha nurinpäin niin, että se roikkuu luusta irrallaan. Liha irtoaa helpommin luusta, jos teet veitsellä pieniä viiltoja. Siiven keskiosassa on kaksi luuta, irrota niitä niistä ohuempi.

2. Sekoita muovipussissa jauhot, suola ja mausteet. Leivitä siipipalat muutama kerrallaan pussissa. Ravistele pussia kunnolla. Kääntele seuraavaksi siivet vatkatuissa kananmunissa ja viimeksi korppujauhoissa. Nyt broilerinsiivet ovat saaneet kaksoisleivityksen. Koeta pitää luut mahdollisimman puhtaina.

3. Friteeraa siivet öljyssä tai paista ne uunissa. Jos friteeraat, laske vain muutama siipi kerrallaan öljyyn ja käytä kapeaa, korkeaa kattilaa, jotta öljy peittää siivet kokonaan. Helpointa on asettaa leivitetyt siivet pellille ja paistaa niitä kiertoilmauunissa 150 asteessa 10-15 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!