Cecina-pizza
Cecina-pizza on livornolainen herkku. Toscanalaisen Livornon satamakaupungin cecina-kojuissa myydään näitä ohuita, herkullisia pizzoja kaikenikäisille.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 500g kikhernejauhoa
- 6 1/3 kuppia kylmää vettä
- 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
- 1 ruokalusikallinen suolaa ja hyppysellinen mustapippuria maustamiseen
Valmistusohje
- Sekoita kikhernejauhot kulhossa veden kanssa, kunnes kikherneiden (
- Lisää suola, pippuri ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.
- Pirskota jäljelle jäänyt öljy paistopellille ja kaada seos vakaalla kädellä päälle.
- Paista esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa 35 minuuttia kunnes seos saa kullanruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka