Cecina-pizza

Cecina-pizza on livornolainen herkku. Toscanalaisen Livornon satamakaupungin cecina-kojuissa myydään näitä ohuita, herkullisia pizzoja kaikenikäisille.

6-8 hengelle

  • 500g kikhernejauhoa
  • 6 1/3 kuppia kylmää vettä
  • 5 ruokalusikallista oliiviöljyä
  • 1 ruokalusikallinen suolaa ja hyppysellinen mustapippuria maustamiseen

Valmistusohje

- Sekoita kikhernejauhot kulhossa veden kanssa, kunnes kikherneiden (

- Lisää suola, pippuri ja 2 ruokalusikallista oliiviöljyä ja sekoita hyvin. Anna seoksen vetäytyä noin tunnin ajan.

- Pirskota jäljelle jäänyt öljy paistopellille ja kaada seos vakaalla kädellä päälle.

- Paista esilämmitetyssä uunissa 230 asteessa 35 minuuttia kunnes seos saa kullanruskean värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.