Chorizo-papusalaatti
Tämä salaatti syntyy kahdenlaisista pavuista ja lämpimästä makkarasta. Voit tietenkin käyttää muitakin kuin ohjeessa mainittuja papuja. Kaksinkertaistamalla ainesten määrän saat herkullista tarjottavaa noutopöytään.
4 annosta
- 4 chorizomakkaraa
- 1 dl keitettyjä härkäpapuja
- 1 dl maissia
- 1 dl keitettyjä kidneypapuja
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 tomaatti
- 1 punasalaatti
- 1 roomansalaatti
- 1 punasipuli
Kastike
- 5 rkl ruokaöljyä
- 1 ½ rkl viinietikkaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon öljy. Hienonna korianteri ja sekoita kastikkeeseen. Sekoita varovasti joukkoon pavut ja jätä vetäytymään.
2. Leikkaa punasipulista koristeeksi muutama kaunis rengas. Hienonna loput sipulit ja sekoita papujen joukkoon. Leikkaa paprikat ja tomaatti suikaleiksi ja lisää papuseokseen.
3. Viipaloi makkara ja siirrä viipaleet kylmälle paistinpannulle. Paista makkaraviipaleet omassa rasvassaan.
4. Huuhtele ja suikaloi salaatit. Pane salaattisuikaleet vadille ja lusikoi päälle papuseos. Nosta papujen päällä makkaraviipaleet ja koristele punasipulirenkailla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku