Chorizo-sämpylä
Tee lounaaksi herkulliset sämpylät lämpimällä täytteellä. Tulinen chorizo yhdistyy freesattuihin vihanneksiin ja hyvään leipään. Nopeatekoista ja huippuhyvää!
Neljälle
- 400 g chorizo-makkaraa
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- ½ vihreää paprikaa
- ½ punaista paprikaa
- 4 sämpylää
- 4 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat palasiksi.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Kuullota sipuliviipaleet öljyssä, lisää chorizoviipaleet ja anna paistua mukana. Lisää sitten paprikapalat ja freesaa, mutta älä paista pehmeäksi. Ota kaikki pannulta.
3. Halkaise sämpylät ja laita alaosille salaatinlehti. Jaa chorizo-vihannessekoitus sämpylöille, nosta kansi päälle ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi