Chorizo-sämpylä
Tee lounaaksi herkulliset sämpylät lämpimällä täytteellä. Tulinen chorizo yhdistyy freesattuihin vihanneksiin ja hyvään leipään. Nopeatekoista ja huippuhyvää!
Neljälle
- 400 g chorizo-makkaraa
- 1 tl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- ½ vihreää paprikaa
- ½ punaista paprikaa
- 4 sämpylää
- 4 salaatinlehteä
Valmistusohje
1. Viipaloi chorizo. Kuori ja viipaloi sipuli ja leikkaa paprikat palasiksi.
2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Kuullota sipuliviipaleet öljyssä, lisää chorizoviipaleet ja anna paistua mukana. Lisää sitten paprikapalat ja freesaa, mutta älä paista pehmeäksi. Ota kaikki pannulta.
3. Halkaise sämpylät ja laita alaosille salaatinlehti. Jaa chorizo-vihannessekoitus sämpylöille, nosta kansi päälle ja tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku