Chorizolla täytetty kyljysrivi
Ovathan porsaankyljykset hyviä, mutta oletko kokeillut kokonaista kyljysriviä. Tai ilman luitahan se on meillä nimeltään porsaan ulkofilee. Erityisen juhlavaksi possunfileen saa täyttämällä sen mausteisella, tulisella makkaralla. Sahramicouscous ohessa jatkaa juhlantuntua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Kuudelle
- 1 ½ kg porsaan (sian) ulkofileetä
- 225 g chorizo-makkaraa
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Sahramicouscous
- 3 dl couscous-ryynejä
- 6 dl kanalientä
- 1/4 g sahramia (½ pakettia)
- suolaa ja valkopippuria
- 1 punasipuli
- 2 tomaattia
- 10 rusinaa
- ½ dl cashewpähkinöitä
Valmistusohje
1. Leikkaa terävällä veitsellä 2 ½ cm syvä pitkittäisviilto koko fileen pituudelta. Älä leikkaa pohjaan asti, fileen on tarkoitus pysyä kokonaisena. Avaa liha viillon kohdalta levyksi kuin avaisit kirjan ja nuiji lihalevyä nyrkillä vielä hieman litteämmäksi. Aseta lihan päälle makkara(t) pitkittäin ja kääri tiukasti rullalle. Kiinnitä cocktailtikuilla tai vielä mieluummin paistinlangalla tiukaksi paketiksi.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista liharulla kunnolla öljyssä pannulla keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä liha voideltuun uunivuokaan ja paista uunissa, kunnes liha on mureaa ja sisälämpötila on 77 astetta. Anna vetäytyä hetki ennen viipalointia.
3. Couscouos: Kiehauta kanaliemi sahramin kanssa ja kaada liemi couscousryynien päälle. Anna hieman jäähtyä ja pöyhi sitten haarukalla ryyniseosta, niin että se kuohkeutuu. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita ryynien joukkoon sipulisilppu, tomaattikuutiot, rusinat ja cashewpähkinät.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka