1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta liha suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ruskista kyljysriviä voissa paistinpannussa ja siirrä jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon tasaantumaan 15 minuutiksi ennen leikkaamista.
2. Ratatouille: Puhdista ja leikkaa kasvikset sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynnet veitsellä karkeasti tai viipaloi ne. Kuullota vihanneksia erissä öljyssä pannulla ja siirrä ne isoon pataan tai kattilaan. Lisää tomaatit ja mausteet. Keitä ensin 10 minuuttia kansi päällä ja sitten vielä 20 minuuttia ilman kantta. Sekoita silloin tällöin.
3. Ota laakerinlehti pois padasta ja sirottele basilikasilppu ruoan päälle. Leikkaa kyljysrivi siten, että jokaiseen kyljykseen jää luu. Tarjoile ratatouillen ja maalaisleivän kanssa.