Couscous herkkusienten kera

Kun haluat nopeasti valmistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle tai kanalle, valitse silloin couscous.

Neljälle

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ sitruuna, kuori ja mehu
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 12 herkkusientä
  • 1 rkl voita
  • tuoretta timjamia

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää voi, sitruunan mehu ja raastettu kuori, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon couscous ja sulje kansi. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia.

2 Harjaa herkkusienet ja viipaloi ne. Laita sienet kylmään paistinpannuun, ja kuumenna. Anna nesteen kiehua sienistä. Lisää sitten pannulle voi ja paista sieniä hetki.

3. Sirottele herkkusienet couscousin pinnalle ja koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.