Couscous herkkusienten kera
Kun haluat nopeasti valmistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle tai kanalle, valitse silloin couscous.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 dl couscous
- 2 dl vettä
- 1 rkl voita
- ½ sitruuna, kuori ja mehu
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- 12 herkkusientä
- 1 rkl voita
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää voi, sitruunan mehu ja raastettu kuori, suola ja pippuri. Sekoita joukkoon couscous ja sulje kansi. Ota kattila liedeltä ja anna couscousin turvota 6-7 minuuttia.
2 Harjaa herkkusienet ja viipaloi ne. Laita sienet kylmään paistinpannuun, ja kuumenna. Anna nesteen kiehua sienistä. Lisää sitten pannulle voi ja paista sieniä hetki.
3. Sirottele herkkusienet couscousin pinnalle ja koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka