Entrecôte maustevoilla
Kunnon pihvi on oikea valinta, kun haluat syödä juhlavasti ja nauttia hyvästä ruoasta. Entrecôte-pihviin valitaan kauniisti marmoroitua lihaa, joka jätetään sisältä hieman punertavaksi. Miedon pippurinen maku on tärkeä osa kokonaisuutta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 entrecôte-pihviä, à 120 g
- suolaa ja valkopippuria
Café del Paris -maustevoi
- 200 g voita
- 1 nippu persiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 tl cayennepippuria
- 1/4 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl currya
- 1 rkl mangochutneytä
- 1/4 tl rakuunaa
- 1/4 tl rosmariinia
- 1/4 tl timjamia
- 2 munankeltuaista
Tarjoiluun
- 4 annosta raakana paistettuja perunoita
Valmistusohje
1. Café del Paris -maustevoi: Pyöräytä persilja, valkosipulinkynnet ja mausteet tehosekoittimessa. Lisää mangochutney, munankeltuaiset ja voi pieninä paloina. Anna tehosekoittimen käydä vielä muutama sekunti.
2. Mausta entrecôte-pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Nosta pihvit uuninkestävään vuokaan, lusikoi päälle yrttivoinokareita ja gratinoi 250 asteessa uunin ylätasossa 1-2 minuuttia niin, että pinta saa kullanruskean värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka