Entrecôte maustevoilla

Kunnon pihvi on oikea valinta, kun haluat syödä juhlavasti ja nauttia hyvästä ruoasta. Entrecôte-pihviin valitaan kauniisti marmoroitua lihaa, joka jätetään sisältä hieman punertavaksi. Miedon pippurinen maku on tärkeä osa kokonaisuutta.

4 annosta

  • 4 entrecôte-pihviä, à 120 g
  • suolaa ja valkopippuria

Café del Paris -maustevoi

  • 200 g voita
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl cayennepippuria
  • 1/4 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl currya
  • 1 rkl mangochutneytä
  • 1/4 tl rakuunaa
  • 1/4 tl rosmariinia
  • 1/4 tl timjamia
  • 2 munankeltuaista

Tarjoiluun

  • 4 annosta raakana paistettuja perunoita

Valmistusohje

1. Café del Paris -maustevoi: Pyöräytä persilja, valkosipulinkynnet ja mausteet tehosekoittimessa. Lisää mangochutney, munankeltuaiset ja voi pieninä paloina. Anna tehosekoittimen käydä vielä muutama sekunti.

2. Mausta entrecôte-pihvit suolalla ja pippurilla ja paista niitä molemmin puolin 2-3 minuuttia. Nosta pihvit uuninkestävään vuokaan, lusikoi päälle yrttivoinokareita ja gratinoi 250 asteessa uunin ylätasossa 1-2 minuuttia niin, että pinta saa kullanruskean värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.