Fenkoli-basilikasoppa ruijanpallaksen kera

Fenkolinsiemenet saavat lisämakua paahtamisesta. Sekä fenkoli että basilika sopivat hyvin kalan kanssa. Tässä keitossa tarjoillaan kunnon pala ruijanpallasta.

Neljälle

  • 600 g ruijanpallasta
  • oliiviöljyä ja voita paistamiseen
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 8 dl vettä
  • 2 tomaattia
  • 2 kevätsipulia
  • ½ ruukku tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Paahda fenkolinsiemenet kuivalla paistinpannulla. Kuori, puhdista ja paloittele sipuli, valkosipuli, porkkana ja palsternakka ja paista ne voissa. Lisää fenkolinsiemenet, laakerinlehdet, suola ja pippuri ja lisää vettä niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 30 minuuttia, kuori tarvittaessa vaahto.

2. Keitä vettä kattilassa. Kalttaa tomaatit kiehuvassa vedessä ja jäähdytä ne kylmässä vedessä. Vedä pois kuoret ja kuutioi tomaatit. Viipaloi kevätsipuli ohuesti. Sekoita varovaisesti tomaatit (siementen kera) vihanneskeitokseen. Lisää kevätsipuli ja basilika.

3. Paista ruijanpallas oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile fenkoli-basilikakeitossa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!