Fenkolikeitto ja lehtipihvikääryleet
Tarjoile ruokaisa keitto perjantaipäivälliseksi! Keitto sopii hyvin myös illalliseksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 fenkolia (n. 300 g)
- 1 kesäkurpitsa (n. 300 g)
- 1 rkl rapsiöljyä
- 1 dl kuivaa, hedelmäistä valkoviiniä
- 8 dl kasvislientä
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
- 1 ruukku hienonnettua ruohosipulia
- 4 viipaletta lehtipihviä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
Koristeluun
- suikaloitua punasipulia
- minifenkoleita tai fenkolitilliä
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi kesäkurpitsa. Halkaise fenkoli, leikkaa pois kanta ja suikaloi karkeasti. Säästä muutama oksa koristeluun.
2. Kuumenna öljyä paksupohjaisessa kattilassa. Paista vihanneksia samalla sekoitellen n. 1 minuutti. Lisää viini ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Mausta pippurilla. Soseuta tasaiseksi ruohosipulin kera.
3. Mausta lehtipihvit suolalla ja pippurilla. Paista voissa 1 minuutti molemmin puolin ja kääri rulliksi. Leikkaa rullat neljäksi viipaleeksi, kuin kääretorttua. Kuumenna keitto ja tarjoile se lämpimiltä lautasilta lehtipihvikääryleiden ja fenkolitillin (tai keitettyjen minifenkolien) kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka