Friteerattuja kananuggetteja aiolin kera
Tämä on hauska alkuruoka tai yksi laji noutopöytään. Jos haluat lasten suosikiksi, tarjoa tätä lounaaksi, mutta jätä silloin dippikastikkeesta pois tulinen chili.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 500 g broilerin fileetä
- 2 dl maissihiutaleita (corn flakes)
- 2 tl leivinjauhetta
- suolaa ja valkopippuria
- 3 munaa
- 1 dl maissitärkkelystä (maizena)
- öljyä friteeraukseen
Vihannesaioli
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl vettä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl öljyä
- 2 rkl kurkkua kuutioina
- 2 rkl avokadoa kuutioina
- 2 rkl tomaattia kuutioina
- 1 tl chilisilppua
Valmistusohje
1. Aioli: Vatkaa yhteen munankeltuainen, vesi ja viinietikka. Lisää öljy, aluksi tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa voimakkaasti, kunnes aioli paksuuntuu ja on vaaleankeltaista. Kuori valkosipulinkynsi ja purista se aioliin, sekoita. Voit toki käyttää monitoimikonetta tai tehosekoitinta aiolin tekoon.
2. Murskaa maissihiutaleet morttelilla tai mikserissä. Sekoita murskeeseen leivinjauhe, suola ja pippuri. Vatkaa munat kulhossa. Kuutioi broilerinfileet 2x2 cm:n kokoisiksi paloiksi. Kiehauta kevyesti suolattua vettä ja keitä hiljaa lihakuutioita 5 minuuttia. Nosta kuutiot vedestä ja jäähdytä.
3. Kääntele broilerikuutiot maissijauhossa, munassa ja sitten corn flakes -seoksessa. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa (pidä kansi lähellä sammuttamisen varalta) ja friteeraa kanapalat kullannruskeiksi. Valuta talouspaperin päällä. Kuori ja kuutioi kurkku, avokado ja tomaatti pieneksi. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna ½ tl. Sekoita silput aioliin ja tarjoile heti kananuggettien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku