Peruna-kesäkurpitsakakut

Loppukesä on kesäkurpitsoiden parasta aikaa. Valmista silloin herkullisia peruna-kesäkurpitsakakkuja.

Ainekset

  • Kahdelle

Raaka-aineet

  • 100 g kesäkurpitsaa
  • 1 peruna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 kananmuna
  • voita paistamiseen

Tarjoiluun

  • kermaviiliä
  • hienonnettua ruohosipulia
  • hienonnettua punasipulia

Valmistusohje

1. Raasta kesäkurpitsa karkeasti. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet vehnäjauhojen ja suolan kanssa kulhossa. Vatkaa muna ja lisää raasteseokseen.

2. Kuumenna voita paistinpannussa. Muotoile taikinasta kakkuja pannussa ja paista ne kullankeltaisiksi molemmin puolin keskilämmöllä.

3. Tarjoile kermaviilin, ruohosipulin ja punasipulin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.