Peruna-kesäkurpitsakakut
Loppukesä on kesäkurpitsoiden parasta aikaa. Valmista silloin herkullisia peruna-kesäkurpitsakakkuja.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Kahdelle
Raaka-aineet
- 100 g kesäkurpitsaa
- 1 peruna
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 maustemitta suolaa
- 1 kananmuna
- voita paistamiseen
Tarjoiluun
- kermaviiliä
- hienonnettua ruohosipulia
- hienonnettua punasipulia
Valmistusohje
1. Raasta kesäkurpitsa karkeasti. Kuori ja raasta peruna. Sekoita raasteet vehnäjauhojen ja suolan kanssa kulhossa. Vatkaa muna ja lisää raasteseokseen.
2. Kuumenna voita paistinpannussa. Muotoile taikinasta kakkuja pannussa ja paista ne kullankeltaisiksi molemmin puolin keskilämmöllä.
3. Tarjoile kermaviilin, ruohosipulin ja punasipulin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa