Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Maissikakkuset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maissikakkuset ovat herkullinen lounas tai iltapala, ja ne maistuvat myös liharuokien lisukkeena. Lisäksi ne sopivat hyvin noutopöytään. Tarjoile keitetyn riisin ja sweet chili -kastikkeen kanssa.

4 annosta

  • 2 tl hiivaa
  • 6 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 l sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl maissinjyviä
  • 4 tl neutraalin makuista öljyä
  • 1 rkl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Liuota hiiva osaan maitoa ja vatkaa sitten hiivaseos maidon loppuosaan. Lisää jauhot, suola ja sokeri. Anna taikinan nousta noin puoli tuntia.

2. Valuta maissinjyvät huolellisesti. Silppua ruohosipuli. Vatkaa kananmunat kevyesti kulhossa. Sekoita vatkatut kananmunat, valutetut maissinjyvät ja öljy taikinaan. Lisää ruohosipuli.

3. Paista kakkuset ohukaispannulla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispihvit