Giudittan täytetyt tomaatit
Giuditta’s pomodori ripieni muuntuu helposti myös kasvissyöjän ruokalajiksi.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 3 raakaa munankeltuaista
- 235 ml neitsytoliiviöljyä
- suolaa
- ½ sitruuna
- 4 suurta tomaattia
- 2 purkkia tonnikalaa öljyssä
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
- 3 rkl kapriksia
Valmistusohje
- Valmista majoneesi rikkomalla keltuaiset kulhossa. Lisää öljy ohuena nauhana keltuaisten joukkoon jatkuvasti sekoittaen.
- Lisää suola, vastapuristettu sitruunamehu ja jatka sekoittamista, kunnes se on kermamaista.
- Leikkaa tomaateista 1/3 osa päältä pois. Poista lusikalla tomaatin sisukset.
- Täytettä varten valuta öljy tonnikalasta ja laita tonnikalat kulhoon.
- Lisää persilja, 2 rkl pilkottuja kapriksia ja ¾ majoneesista. Sekoita hyvin.
- Lisää täyte tomaatteihin. Laita päälle loput majoneesista ja kapriksista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka