Kirkasgraavatut silakat s/s Norrtelje

Kirkasgraavattua silakkaa tarjoiltiin menestyksekkäästi alkuruokana keitettyjen perunoiden, näkkileivän ja juuston kanssa saaristolaivoilla.

Ainekset

  • Neljälle

Liemi 1

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 5 dl vettä
  • 3/4 dl etikkaa (12%)
  • 1 rkl suolaa

Liemi 2

  • 3 l vettä
  • ½ dl etikkaa (12%)
  • 1 rkl sokeria
  • 4 rkl ruohosipulisilppua
  • 2 rkl tillisilppua
  • 3 rkl purjosilppua
  • 1 maustemitta murskattua valkopippuria
  • 1 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Perkaa ja fileoi silakat. Poista selkäruoto ja nahka, huuhtele ja valuta silakat.

2. Sekoita vesi, etikka ja suola 1. liemeksi ja laita fileet liemeen niin, että ne peittyvät. Pidä fileitä liemessä vähintään 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta.

3. Pilko ruohosipuli ja tilli pieneksi, suikaloi purjo. Sekoita keskenään vesi, etikka, sokeri ja pippuri 2. liemeksi. Laita silakkafileet liemeen ja kaada viimeiseksi joukkoon öljy. Oltuaan jääkaapissa vuorokauden silakkafileet ovat kirkkaasti graavattuja ja valmiita tarjoiltavaksi. Jos ne eivät mene kerralla, ne säilyvät jääkaapissa kahteen viikkoon asti. Öljy lisää säilyvyyttä ja myös pehmentää makua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!