Kirkasgraavatut silakat s/s Norrtelje
Kirkasgraavattua silakkaa tarjoiltiin menestyksekkäästi alkuruokana keitettyjen perunoiden, näkkileivän ja juuston kanssa saaristolaivoilla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Liemi 1
- 1 kg tuoreita silakoita
- 5 dl vettä
- 3/4 dl etikkaa (12%)
- 1 rkl suolaa
Liemi 2
- 3 l vettä
- ½ dl etikkaa (12%)
- 1 rkl sokeria
- 4 rkl ruohosipulisilppua
- 2 rkl tillisilppua
- 3 rkl purjosilppua
- 1 maustemitta murskattua valkopippuria
- 1 rkl öljyä
Valmistusohje
1. Perkaa ja fileoi silakat. Poista selkäruoto ja nahka, huuhtele ja valuta silakat.
2. Sekoita vesi, etikka ja suola 1. liemeksi ja laita fileet liemeen niin, että ne peittyvät. Pidä fileitä liemessä vähintään 12 tuntia. Nosta fileet liemestä ja valuta.
3. Pilko ruohosipuli ja tilli pieneksi, suikaloi purjo. Sekoita keskenään vesi, etikka, sokeri ja pippuri 2. liemeksi. Laita silakkafileet liemeen ja kaada viimeiseksi joukkoon öljy. Oltuaan jääkaapissa vuorokauden silakkafileet ovat kirkkaasti graavattuja ja valmiita tarjoiltavaksi. Jos ne eivät mene kerralla, ne säilyvät jääkaapissa kahteen viikkoon asti. Öljy lisää säilyvyyttä ja myös pehmentää makua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti