Graavattuja silakoita sitruunakastikkeessa
Toista yhtä helposti valmistettavaa ja loistavan maukasta silakkaruokaa tuskin löytyy. Tarjoile alkuruokana voin ja leivän kera tai seisovassa pöydässä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 600 g silakkafileitä
Liemi
- 1 l vettä
- 1 ½ dl etikkaa
- 3 rkl suolaa
Kastike
- 2 dl majoneesia
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 2 tl sitruunamehua
- 1 sitruunan kuori
- ½ tl suolaa
- 2 rkl kapriksia
Valmistusohje
1. Päivä 1: Vedä silakkafileistä nahat pois ja halkaise fileet. Sekoita liemi ja laita silakat liemeen ja jääkaappiin yön yli.
2. Päivä 2: Pese sitruuna tarkoin ja kuori siitä suuria paloja perunankuorimaveitsellä. Purista sitruunasta mehu. Sekoita kermaviili, sitruunamehu, sitruunankuori ja suola kastikkeeksi.
3. Nosta silakat liemestä ja valuta. Lado silakoita ja kastiketta kerroksittain kulhoon. Ripottele päälle kapriksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku