Muikunmätigraavatut silakat
Julkaistu
Silakoiden graavaus on todella helppoa kunhan sinulla on paljon aikaa. Silakoiden pitää ensin levätä liemessä 12 tuntia. Sitten niitä marinoidaan vuorokausi. Aloita siis kaksi vuorokautta ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg tuoreita silakoita
Liemi
- 5 dl vettä
- ¾ dl etikkaa
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl sokeria
Kastike
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaa tai ranskankermaa
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
- 1 rkl hienonnettua salottisipulia
- 1 tl suolaa
- 2 rkl muikunmätiä
- valkopippuria myllystä
Koristeluun
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo ne hyvin ja vedä nahat pois. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.
2. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää hyvin valutetut silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.
3. Ripottele päälle vastahienonnettua ruohosipulia ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti