Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Muikunmätigraavatut silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakoiden graavaus on todella helppoa kunhan sinulla on paljon aikaa. Silakoiden pitää ensin levätä liemessä 12 tuntia. Sitten niitä marinoidaan vuorokausi. Aloita siis kaksi vuorokautta ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 1 kg tuoreita silakoita

Liemi

  • 5 dl vettä
  • ¾ dl etikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria

Kastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaa tai ranskankermaa
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl muikunmätiä
  • valkopippuria myllystä

Koristeluun

  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohje

1. Perkaa silakat, poista selkäruodot, huuhdo ne hyvin ja vedä nahat pois. Laita silakkafileet etikkaliemeen yön yli tai n. 12 tunniksi.

2. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää hyvin valutetut silakkafileet. Anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

3. Ripottele päälle vastahienonnettua ruohosipulia ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Graavikala