Gratinoidut keisarihummerit fenkolivoissa

Keisarihummeri ja fenkoli – epätavallinen ja onnistunut meren ja maan sekoitus. Ruoka tarjoillaan suoraan uunista fenkolivoi vielä kuplien.

Neljälle

  • 16 keisarihummeria, mieluiten raakoja.
  • 50 g tuoretta fenkolia
  • 100 g persiljaa, mieluiten lehtipersiljaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g voita
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Huuhdo keisarihummerit huolellisesti ja valuta pyyhkeen päällä. Halkaise ne pituussuuntaan, poista mahalaukku ja musta suoli. Laita keisarihummerit uuninkestävälle vadille lihapuoli ylöspäin.

2. Puhdista fenkoli, leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Keitä palat juuri ja juuri pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ylimääräinen vesi pois ja anna jäähtyä. Hienonna valkosipuli ja persilja. Sekoita fenkoli, valkosipuli, persilja ja sitruunamehu huoneenlämpöiseen voihin. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Voitele keisarihummerit paksusti fenkolivoilla. Gratinoi uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia kunnes voi kuplii ja ravut ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!