Grillattu broileri ja seljajogurttia
Meillä seljankukkamehu (oikeastaan mustaselja) ei ole kovinkaan yleisesti käytetty aines, kun taas Ruotsissa sitä käytetään runsaasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin rintapalaa luineen
Seljajogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 2 cl seljankukkamehutiivistettä
- 3 rkl tuoretta minttua silputtuna
Lohkoperunat
- 4 uuniperunaa
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese harjalla perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Siirrä lohkot voideltuun univuokaan, valuta niiden päälle öljyä ja paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla mustapippurilla ennen tarjoilua.
2. Grillaa tai paista pannulla broilerin rintapaloja kauniin värisiksi. Mausta ne suolalla ja pippurilla ja asettele voideltuun uunivuokaan. Jälkikypsytä uunissa 10-12 minuuttia.
3. Sekoita jogurttiin seljankukkamehutiiviste ja minttusilppu. Tarjoile broilerin ja lohkoperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"