Grillattu lampaan kyljysrivi

Grillattavasta lampaankyljysrivistä täytyy poistaa kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut. Niistä tulee sopivat ottimet sorminsyötäessä. Ah, miten herkullisia näistä tuleekaan ulkogrillissä kypsennettyinä.

Neljälle

  • 1 kokonainen lampaan kyljysrivi, 12 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl rypsiöljyä

Maustesekoitus

  • 2 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet erittäin pieneksi. Riivi rosmariininneulaset varsista ja sekoita sipulihakkeen kera.

2. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Voitele öljyllä ja taputtele lihaan mausteseos. Grillaa kyljysrivi sopivan matkan päässä hiilien hehkusta, kunnes lihan sisälämpö on 63 astetta (rosa).

3. Kiedo liha alumiinifolioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Silloin se pysyy mehevänä ja lämpö jakautuu tasaisesti. Leikkaa kyljysrivi viipaleiksi niin, että joka palaan tulee pitkä luu.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.