Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike

Kesä ilman grillivartaita on teeskentelyä ja tänään Petteri Luoto aloittaa viikon kokkaukset Porista herkullisten lohivartaiden kera. Tällä viikolla kokataan joka aamu Porissa Suomi Areena–viikon kunniaksi ja ensimmäisen aamun kunniaksi Petterillä vieraana kesäkeittiössä myös MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.

Ainekset

  • 400 g nahatonta lohifileetä isoina kuutioina

Tillipesto

  • 1 nippu tilliä
  • 30 g mantelilastuja
  • 2 valkosipulin kynttä
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 100 g kermajuustoa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tillipestovihannekset

  • kukkakaalia
  • parsakaalia
  • fenkolia
  • punasipulia
  • porkkanaa
  • hunajanaurista

Kermaviilikastike

  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1,5 dl vettä
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 hienonnettu punasipuli
  • 1 kevätsipuli
  • puolikas valkosipulin kynsi
  • 1 tl sinappia

Valmistusohje

Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.

Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan grillissä.

Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!