Grillattu lohivarras, tillipestovihanneksia, kermaviilikastike
Kesä ilman grillivartaita on teeskentelyä ja tänään Petteri Luoto aloittaa viikon kokkaukset Porista herkullisten lohivartaiden kera. Tällä viikolla kokataan joka aamu Porissa Suomi Areena–viikon kunniaksi ja ensimmäisen aamun kunniaksi Petterillä vieraana kesäkeittiössä myös MTV3:n kirjeenvaihtaja Kari Lumikero.
Ainekset
- 400 g nahatonta lohifileetä isoina kuutioina
Tillipesto
- 1 nippu tilliä
- 30 g mantelilastuja
- 2 valkosipulin kynttä
- puolikkaan sitruunan raastettu kuori
- 100 g kermajuustoa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Tillipestovihannekset
- kukkakaalia
- parsakaalia
- fenkolia
- punasipulia
- porkkanaa
- hunajanaurista
Kermaviilikastike
- 0,5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 1,5 dl vettä
- 1 prk kermaviiliä
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 kevätsipuli
- puolikas valkosipulin kynsi
- 1 tl sinappia
Valmistusohje
Leikkaa lohifileestä isoja paloja. Mausta ne suolalla ja pippurilla.
Laita leikatut lohipalat vartaisiin. Kääntele vartaita jokaiselta kantilta kypsennyksen ajan grillissä.
Sivele vartaat lopuksi reilusti tillipestolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku