Kyljykset aprikoosi-tomaattikastikkeessa
Juhlista arkikyljyksesi muhevalla ja hedelmäisellä kastikkeella. Vaikka maku paranee tavallisesta, selviät sittenkin tämän ruoan valmistuksesta nopeasti. Jos haluat syödä riisiä lisäkkeenä, pane se ensimmäiseksi kiehumaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 reilua siankyljystä luineen
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 sipuli
- 10 kuivattua aprikoosia
- 1 rkl neutraalia öljyä
- 1 purkki tomaattimurskaa
- ½ tl kuivattua inkivääriä
- 1 maustemitta kanelia
- 1 maustemitta kajennepippuria
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori sipuli ja silppua se. Silppua myös aprikoosit. Kuullota sipulisilppua öljyssä ruskistamatta ja lisää sitten aprikoosisilppu. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta inkiväärillä, kanelilla, kajennella ja suolalla.
2. Leikkaa viiltoja kyljysten rasvareunaan, etteivät ne käpristy paistettaessa. Ruskista kyljykset voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada aprikoosi-tomaattikastike päälle. Tarjoile keitetyn riisin tai pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku