Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kyljykset aprikoosi-tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlista arkikyljyksesi muhevalla ja hedelmäisellä kastikkeella. Vaikka maku paranee tavallisesta, selviät sittenkin tämän ruoan valmistuksesta nopeasti. Jos haluat syödä riisiä lisäkkeenä, pane se ensimmäiseksi kiehumaan.

Neljälle

  • 4 reilua siankyljystä luineen
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 sipuli
  • 10 kuivattua aprikoosia
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • ½ tl kuivattua inkivääriä
  • 1 maustemitta kanelia
  • 1 maustemitta kajennepippuria
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori sipuli ja silppua se. Silppua myös aprikoosit. Kuullota sipulisilppua öljyssä ruskistamatta ja lisää sitten aprikoosisilppu. Lisää sekaan tomaattimurska ja mausta inkiväärillä, kanelilla, kajennella ja suolalla.

2. Leikkaa viiltoja kyljysten rasvareunaan, etteivät ne käpristy paistettaessa. Ruskista kyljykset voissa ja mausta suolalla ja pippurilla. Nosta ne lämpimälle tarjoiluvadille ja kaada aprikoosi-tomaattikastike päälle. Tarjoile keitetyn riisin tai pastan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaankyljykset