Salaattia keitetyllä lohella
Juhlava salaattivati.
Neljälle
- noin 400 g keitettyä lohta, pienempinä paloina
- 3 lajiketta salaattia
- 1 greippi, kalvottomina lohkoina
- 4-6 keitettyä perunaa, paloina
Kastike
- 3 rkl sinappia
- 1 tl dijonsinappia
- 1 rkl kidesokeria
- 1 rkl viinietikkaa
- 1 dl rapsiöljyä
- ½ dl tilliä, hienonnettuna
- 3 rkl kermaviiliä
Valmistusohje
1. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kulhossa ja lisää öljy vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää tilli ja viimeiseksi kermaviili. Mausta.
2. Asettele salaatin ainekset kauniisti vadille. Kaada lohelle hieman kastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Tarjoile vaalean leivän kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka