Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Salaattia keitetyllä lohella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juhlava salaattivati.

Neljälle

  • noin 400 g keitettyä lohta, pienempinä paloina
  • 3 lajiketta salaattia
  • 1 greippi, kalvottomina lohkoina
  • 4-6 keitettyä perunaa, paloina

Kastike

  • 3 rkl sinappia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl tilliä, hienonnettuna
  • 3 rkl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kulhossa ja lisää öljy vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää tilli ja viimeiseksi kermaviili. Mausta.

2. Asettele salaatin ainekset kauniisti vadille. Kaada lohelle hieman kastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti