Salaattia keitetyllä lohella

Juhlava salaattivati.

Neljälle

  • noin 400 g keitettyä lohta, pienempinä paloina
  • 3 lajiketta salaattia
  • 1 greippi, kalvottomina lohkoina
  • 4-6 keitettyä perunaa, paloina

Kastike

  • 3 rkl sinappia
  • 1 tl dijonsinappia
  • 1 rkl kidesokeria
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 dl rapsiöljyä
  • ½ dl tilliä, hienonnettuna
  • 3 rkl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kulhossa ja lisää öljy vähän kerrallaan samalla voimakkaasti sekoittaen. Lisää tilli ja viimeiseksi kermaviili. Mausta.

2. Asettele salaatin ainekset kauniisti vadille. Kaada lohelle hieman kastiketta ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen. Tarjoile vaalean leivän kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.