Grillattuja broilerifileitä ja ananasta

Mieto broilerinliha saa pirteätä makua marinadista, jossa on ananasmehua, chiliä ja valkosipulia. Kun nuijit fileet ohuiksi saat ne nopeasti kypsiksi grillissä.

4 hengelle

  • 4 broilerinrintafileetä
  • 1 purkki ananasrenkaita omassa mehussaan
  • 2 rkl raakasokeria
  • 4 tuoretta sipulia varsineen
  • 2 punaista paprikaa
  • suolaa

Marinadi

  • 1 ananaspurkillisen mehu
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Marinadi: Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Viipaloi chili. Huuhdo korianteri huolella ja pilko juuret sekä varret. Sekoita valkosipuli-, chili- ja korianterisilput ananasmerhun ja öljyn kanssa.

2. Laita fileet kahden voi- tai leivinpaperin väliin. Nuiji tai kauli niitä, kunnes ne ovat sentin paksuisia. Laita fileet marinadin kanssa muovipussiin. Anna marinoitua jääkaapissa muutama tunti tai vaikka yön yli.

3. Grillaus: Kuivaa fileet huolellisesti talouspaperilla. Grillaa niitä kummaltakin puolelta, kunnes ne saavat kauniisti väriä. Tarkista, että broileri on läpikypsää. Lihan tulee olla valkoista ja kiinteää, lihanesteen kirkasta ja väritöntä. Jos et ole varma, kypsytä vielä lisää (mutta älä polta).

4. Sivele ananasviipaleet marinadilla. Ripottele niiden päälle hieman sokeria ja grillaa nopeasti kauniin ruskeiksi. Sipaise myös sipuleihin marinadia ja grillaa ne, samoin paprikat isoina paloina.

5. Nosta ananasrengas kunkin fileen päälle ja tarjoile sellaisenaan grillivihannesten kera tai esim. halkaistun pitaleivän välissä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!