Grillatut keftedesit
Pienet, maukkaat keftedesit eli kreikkalaiset lihapullat sopivat niin päivälliseksi kuin seisovaan pöytäänkin. Grillaa ne ulkogrillillä tai kotona liedellä. Aloita mielellään grillipannulla ja paista ne sitten valmiiksi uunissa.
Neljälle
- 500 g lampaanjauhelihaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 rkl murustettua minttua
- ½ tl jauhettua kuminaa
- öljyä
Lisukkeeksi
- raakaa, viipaloitua sipulia
- porkkanaraastetta
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Sekoita jauheliha ja mausteet, muotoile pitkulaisiksi pihveiksi.
2. Penslaa pihvit öljyllä, pujota ne halutessasi vartaisiin.
3. Grillaa pihvit hitaasti kypsiksi, kääntele grillillä monta kertaa.
4. Tarjoile raa'an, viipaloidun sipulin, porkkanaraasteen ja keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan