Uunissa paistetut sianluut
Paista vaihteeksi uunissa sian kylkirivien sijaan sianluita. Vähintään yhtä hyviä ja helppoja valmistaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1,5 sianluita
- suolaa ja pippuria
- inkiväärijauhetta
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 rkl kiinalaista soijaa
- 6-8 perunaa
- 4 sipulia
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Mausta sianluut suolalla, pippurilla ja inkiväärillä. Sekoita öljy ja soija ja penslaa luita kauttaaltaan. Aseta luut uunipannuun.
2. Pese ja harjaa perunat huolella, mutta älä kuori. Kuori sipulit, mutta jätä ne kokonaisiksi. Leikkaa risti perunoihin ja sipuleihin ja laita ne ympäriinsä uunipannulle. Paista uunin keskitasolla noin 1,5 tuntia. Voitele ja käännä luita pari kertaa.
3. Ota perunat ja sipulit uunista, kun ne ovat kypsiä. Paina sormilla sivuilta niiden sisusta hieman ulos.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"