Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grillatut silakkapihvit valkosipulilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Silakat sopivat mainiosti yhteen välimerellisten makujen kuten valkosipulin ja sitruunan kanssa. Koska silakat ovat aika rasvaisia, ne voi hyvin grillata.

Neljälle

  • 16 pientä silakkapihviä
  • 2 tl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Mausteseos

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 persiljanoksaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Tarjoiluun

  • vastakeitettyjä uusia perunoita
  • tilliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Kaada oliiviöljy kulhoon. Purista mukaan valkosipuli. Hienonna persilja ja lisää öljyseokseen, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Levitä mausteseos puolelle silakkafileistä (lihapuolelle) ja laita loput fileistä yhteen maustettujen kanssa. Penslaa rapsiöljyllä, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Grillaa silakkapareja 2-3 minuuttia molemmin puolin keskilämpimällä grillillä. Tarjoile vastakeitettyjen uusien perunoiden, tillin ja sitruunan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Silakkapihvit