Suolahalstrattu silli

Suolasilli ei maistu hyvältä pelkästään paistettuna, vaan se soveltuu hyvin myös hiilloksen päällä halstrattavaksi. Hyviä lisukkeita ovat uudet perunat ja ruohosipulimaustevoi.

Neljälle

  • 4 liotettua suolasilliä
  • 2 tl rapsiöljyä

Maustevoi

  • 50 g voita
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vastakeitettyjä uusia perunoita
  • keitettyjä punajuuria
  • hiutalesuolaa

Tarvitset myös

  • kaksinkertaisen, käännettävän kalahalsterin

Valmistusohje

1. Maustevoi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita voi, ruohosipuli, suola ja pippuri.

2. Valmistele kaikki lisukkeet niin, että ne ovat valmiita kun halstraat kalat, jotka on tarjoiltava vastakypsennettyinä.

3. Penslaa kalat öljyllä. Laita ne halsteriin ja halstraa molemmin puolin harmaalla hiilloksella. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.