Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suolahalstrattu silli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suolasilli ei maistu hyvältä pelkästään paistettuna, vaan se soveltuu hyvin myös hiilloksen päällä halstrattavaksi. Hyviä lisukkeita ovat uudet perunat ja ruohosipulimaustevoi.

Neljälle

  • 4 liotettua suolasilliä
  • 2 tl rapsiöljyä

Maustevoi

  • 50 g voita
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • vastakeitettyjä uusia perunoita
  • keitettyjä punajuuria
  • hiutalesuolaa

Tarvitset myös

  • kaksinkertaisen, käännettävän kalahalsterin

Valmistusohje

1. Maustevoi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita voi, ruohosipuli, suola ja pippuri.

2. Valmistele kaikki lisukkeet niin, että ne ovat valmiita kun halstraat kalat, jotka on tarjoiltava vastakypsennettyinä.

3. Penslaa kalat öljyllä. Laita ne halsteriin ja halstraa molemmin puolin harmaalla hiilloksella. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Halstrattu kala