Suolahalstrattu silli
Suolasilli ei maistu hyvältä pelkästään paistettuna, vaan se soveltuu hyvin myös hiilloksen päällä halstrattavaksi. Hyviä lisukkeita ovat uudet perunat ja ruohosipulimaustevoi.
Neljälle
- 4 liotettua suolasilliä
- 2 tl rapsiöljyä
Maustevoi
- 50 g voita
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- vastakeitettyjä uusia perunoita
- keitettyjä punajuuria
- hiutalesuolaa
Tarvitset myös
- kaksinkertaisen, käännettävän kalahalsterin
Valmistusohje
1. Maustevoi: Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi. Hienonna ruohosipuli. Sekoita voi, ruohosipuli, suola ja pippuri.
2. Valmistele kaikki lisukkeet niin, että ne ovat valmiita kun halstraat kalat, jotka on tarjoiltava vastakypsennettyinä.
3. Penslaa kalat öljyllä. Laita ne halsteriin ja halstraa molemmin puolin harmaalla hiilloksella. Tarjoile lämpimiltä lautasilta lisukkeiden kera. Ripottele päälle hiutalesuolaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka