Soijamarinoidut lohivartaat

Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 iso, valkoinen retikka
  • muutama retiisi

Marinadi

  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl wasabia

Kastike

  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl wasabia

Tarjoiluun

  • keitettyä sushiriisiä

Lisäksi tarvitset

  • puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.

3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!