Soijamarinoidut lohivartaat
Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g ruodotonta lohifileetä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 iso, valkoinen retikka
- muutama retiisi
Marinadi
- 4 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl wasabia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl wasabia
Tarjoiluun
- keitettyä sushiriisiä
Lisäksi tarvitset
- puutikkuja vartaiksi
Valmistusohje
1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.
2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.
3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka