Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Soijamarinoidut lohivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 iso, valkoinen retikka
  • muutama retiisi

Marinadi

  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl wasabia

Kastike

  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl wasabia

Tarjoiluun

  • keitettyä sushiriisiä

Lisäksi tarvitset

  • puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.

3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat