Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Grönlannin katkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 6 annosta

Ainekset

  • 300 g kuorittuja katkarapuja
  • suolaa ja pippuria
  • 1 salottisipuli

Piparjuurivaahto

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • ½ sitruunan kuori
  • 1 tl sokeria
  • 20–30 g raastettua piparjuurta
  • 1 levy gelatiinia

Valmistusohje

Katkaravut:

Mausta katkaravut suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Nauti katkaravut piparjuurivaahdon, salottisipulirenkaiden ja paahdetun leivän kera. Mausta sitruunalla tai viinietikalla.

Piparjuurivaahto:

Pehmennä gelatiini kylmässä vedessä. Kiehauta kattilassa maito, kerma, suola, pippuri, sokeri ja sitruunan kuori. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ylimääräisestä vedestä puristettu gelatiini ja piparjuuri. Anna seoksen levätä 10–15 minuuttia ja siivilöi seos tämän jälkeen. Tarkista maku ja kaada neste sifonipulloon. Anna nesteen levätä pullossa 6–7 tuntia, ennen kuin pumppaat kaasun siihen. Vaahto on nyt valmista syötäväksi.

Tuoreimmat aiheesta

Katkaravut