Grönlannin katkaravut
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 6 annosta
Ainekset
- 300 g kuorittuja katkarapuja
- suolaa ja pippuria
- 1 salottisipuli
Piparjuurivaahto
- 2 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
- ½ sitruunan kuori
- 1 tl sokeria
- 20–30 g raastettua piparjuurta
- 1 levy gelatiinia
Valmistusohje
Katkaravut:
Mausta katkaravut suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Nauti katkaravut piparjuurivaahdon, salottisipulirenkaiden ja paahdetun leivän kera. Mausta sitruunalla tai viinietikalla.
Piparjuurivaahto:
Pehmennä gelatiini kylmässä vedessä. Kiehauta kattilassa maito, kerma, suola, pippuri, sokeri ja sitruunan kuori. Ota kattila pois liedeltä ja lisää ylimääräisestä vedestä puristettu gelatiini ja piparjuuri. Anna seoksen levätä 10–15 minuuttia ja siivilöi seos tämän jälkeen. Tarkista maku ja kaada neste sifonipulloon. Anna nesteen levätä pullossa 6–7 tuntia, ennen kuin pumppaat kaasun siihen. Vaahto on nyt valmista syötäväksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka