Lakkachutney
Tämän chutneyn makua voidaan muuttaa sen mukaan, kuinka paljon sokeria ja viinietikkaa siihen lisätään. Näin chutney sopii tarjottavaksi kaikenlaisen riistan ja siipikarjan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 50 g sokeria
- 1 sipuli
- 5 katajanmarjaa
- 10 tillin siementä
- 300 g lakkoja
- 1 dl siideriviinietikkaa (tai jotakin muuta laadukasta viinietikkaa)
- suolaa ja vastarouhittua pippuria
Valmistusohje
Lämmitä sokeria paistinpannulla, kunnes se karamellisoituu. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi ja lisää paistinpannuun. Lisää tillin siemenet ja katajanmarjat. Ripottele hieman suolaa nesteen vapauttamiseksi. Näin sokeri ei pala tai tartu pannuun. Kun sipulit ovat pehmeitä, lisää lakat, viinietikka ja pippuria.
Keitä chutneytä 6–7 minuuttia, kunnes siitä on tullut paksua hilloketta. Ota pois lämmöltä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka