Lohitartar näkkileivällä
Nämä herkulliset tartarit sopivat naposteltavaksi alkudrinkin kera, alkuruoaksi tai seisovaan pöytään. Muista vain, että raakaa lohta pitää pakastaa kolme vuorokautta, ennen kuin valmistat sen tällä tavalla.
- Ruokavalio: Kevyt
Kahdelletoista
- 500 g lohta, 3 vuorokautta pakastettua
- 2 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 2 maustemittaa rouhittua valkopippuria
- 2 tl dijonsinappia
- 80 g kirjolohenmätiä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun
- tillikruunuja
- kurkkua
- näkkileipää
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi hienoksi. Mausta suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja sinapilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Leikkaa kurkusta viipaleita pituussuuntaan. Sekoita kirjolohenmäti, tilli ja ruohosipuli lohikuutioihin. Muotoile pyöreitä tartareja ja kääri jokaisen ympärille kurkkuviipale.
3. Tarjoile näkkileivältä, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa