Lohitartar näkkileivällä

Nämä herkulliset tartarit sopivat naposteltavaksi alkudrinkin kera, alkuruoaksi tai seisovaan pöytään. Muista vain, että raakaa lohta pitää pakastaa kolme vuorokautta, ennen kuin valmistat sen tällä tavalla.

Kahdelletoista

  • 500 g lohta, 3 vuorokautta pakastettua
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 maustemittaa rouhittua valkopippuria
  • 2 tl dijonsinappia
  • 80 g kirjolohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • tillikruunuja
  • kurkkua
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi hienoksi. Mausta suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja sinapilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Leikkaa kurkusta viipaleita pituussuuntaan. Sekoita kirjolohenmäti, tilli ja ruohosipuli lohikuutioihin. Muotoile pyöreitä tartareja ja kääri jokaisen ympärille kurkkuviipale.

3. Tarjoile näkkileivältä, koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.