Halstrattu nieriä ja yrttiperunat
Tällä ruokalajilla kelpaa juhlia kesäntuloa. Herkullinen nieriä eli rautu ansaitsee hienoimmat tillikeitetyt uudet perunat, jotka sitten paistetaan varoen voin ja yrttien kera sekä mätikastikkeen.
Neljälle
- 4 nieriäfileetä à 170 g
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Yrttiperunat
- 1 kg uusia perunoita
- 4 tillinoksaa
- 1 rkl tillisilppua
- 1 rkl lehtipersiljasilppua
- 1 rkl kirvelisilppua
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Mätikastike
- ½ dl ranskankermaa
- 2 tl majoneesia
- 50 g lohenmätiä
- 1 rkl tillisilppua
- 1 tl sitruunamehua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- 4 sitruunalohkoa
Valmistusohje
1. Mätikastike: Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, tilli, lohenmäti ja sitruunamehu, mausta suolalla ja pippurilla. Pane jääkaappiin tarjoiluun asti.
2. Pese perunat kunnolla ja keitä suolatussa vedessä tilinoksien kanssa. Höyrytä perunat, ja paista ne sitten voissa ja lisää joukkoon yrttisilput. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
3. Mausta kala suolalla ja pippurilla. Paista fileitä voissa pannulla, ensin nahkapuolelta 2-4 minuuttia, sitten lihapuolelta yhtä kauan. Tarjoile kala yrttiperunoiden ja kylmän kastikkeen kera ja koristele sitruunalohkoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka