Halstrattua kananpoikaa vartaassa
Tämä kanavarras saa niin väriä kuin makua sahramista. Resepti on peräisin Iranista, jossa kana on suosittu ruokien raaka-aine. Tarjoa riisin ja tomaattien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 2 kananpoikaa, yhteensä noin 2 kg
- 4 pitkää varrasta
- 1 sipuli
- 1½ dl vastapuserrettua sitruunamehua
- 2 tl suolaa
- 4 rkl sulatettua voita
- ripaus jauhettua sahramia
- 1 rkl vettä
Valmistusohje
1. Paloittele kananpoika kahdeksaan osaan. Raasta sipuli ja sekoita se sitruunamehuun kulhossa. Lisää suola.
2. Pane kananpalat sipuli-sitruunaseokseen. Kääntele kananpaloja, jotta neste pääsee joka paikkaan. Anna vetäytyä neljän tunnin ajan jääkaapissa. Kääntele silloin tällöin. Ota kananpalat seoksesta ja pujota vartaisiin.
3. Sekoita sahrami ruokalusikalliseen vettä. Sekoita sulatettu voi ja sahramiliuos sipuli-sitruunaliuokseen ja levitä sitten kananpalojen päälle. Halstraa tai grillaa vartaita 10-15 minuuttia. Kääntele vartaita silloin tällöin ja voitele sipuli-sitruunaliuoksella. Liha on kypsää, kun lihaneste on väritöntä ja läpikuultavaa. Tarjoa vartaat saman tien.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa