Hannan hernepestopasta – superhelppo pasta, joka maksaa noin euron annokselta

Pestopasta hernepesto herneet pesto pasta
Shutterstock

Hernepestopasta on täydellistä pikaruokaa! Pasta on vegaaninen, mutta halutessasi voit viimeistellä annoksen esimerkiksi parmesanjuustolla. Hernepestopastan resepti on Hanna Olvenmarkin kirjasta Annos eurolla (Portionen under tian, WSOY 2019).

Ainekset

  • 500 g pakasteherneitä
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • ½ dl rapsi- tai oliiviöljyä
  • ½ dl pakastettua hienonnettua basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja mustapippuria

Lisäksi

  • 4 annosta pastaa

Valmistusohje

Hernepestopasta valmistuu näin:

Valmistusaika: 20 min
Annoksia: 4

  1. Sulata pakasteherneet.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
  4. Soseuta herneet, öljy, pakastebasilika ja valkosipulinkynnet tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa.
  5. Hienonna auringonkukansiemenet karkeaksi veitsellä tai tehosekoittimessa ja sekoita rouhe hernetahnaan.
  6. Sekoita joukkoon sitruunankuoriraaste. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  7. Tarjoa hernepesto vastakeitetyn pastan kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.