Hapanimelät kanavartaat
Sami Garamin tuliset kanavartaat maustetaan chilillä, soijalla ja hunajalla. Herkuttele vartaiden kanssa paistettuja riisirullia ja grillattua ananasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
- 4 rkl sitruunamehua
- 4 rkl hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
- varrastikkuja
Paistetut riisirullat
- 3 dl puuroriisiä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- currya
- suolaa
- merilevälevyjä
- öljyä
Chiliananas
- ½ tuoretta ananasta
- ½ tuoretta chiliä
- öljyä
Valmistusohje
Leikkaa broilerinfileet neljään osaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Anna maustua hetken aikaa ja mausta hunajalla, soijalla ja chilillä.
Kaada myös vähän öljyä palojen sekaan ja pistele ne liotettuihin varrastikkuihin.
Grillaa vartaat muutamia kertoja käännellen kypsiksi.
Paistetut riisirullat: Keitä puuroriisi suolalla, etikalla ja currylla maustetussa vedessä. Mittaa vesi tarkkaan niin, että sitä on kaksi kertaa riisin määrä.
Aseta merilevälevy bambumatolle ja siihen hiukan jäähtynyttä riisiä muutaman sentin leveydeltä, noin sentin kerros. Rullaa sushin tapaan pötköksi ja leikkaa siitä lisäkeriisi. Paista riisisusheja öljyssä grillin parilatasolla niin, että ne lämpenevät. Soijakastike on oivallista tämän kanssa.
Chiliananas: Poista ananaksen kannat ja leikkaa se halki pitkittäin. Viipaloi puolikkaat kohtalaisen reiluiksi siivuiksi ja sivele niihin öljyä. Leikkaa chili aivan pieneksi hakkeeksi ja ripottele ananaksen pinnoille. Grillaa ritilän päällä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka