Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hapanimelät kanavartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sami Garamin tuliset kanavartaat maustetaan chilillä, soijalla ja hunajalla. Herkuttele vartaiden kanssa paistettuja riisirullia ja grillattua ananasta.

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl hunajaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tuoretta chiliä
  • öljyä
  • varrastikkuja

Paistetut riisirullat

  • 3 dl puuroriisiä
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • currya
  • suolaa
  • merilevälevyjä
  • öljyä

Chiliananas

  • ½ tuoretta ananasta
  • ½ tuoretta chiliä
  • öljyä

Valmistusohje

Leikkaa broilerinfileet neljään osaan ja kaada niiden päälle sitruunamehua. Anna maustua hetken aikaa ja mausta hunajalla, soijalla ja chilillä.

Kaada myös vähän öljyä palojen sekaan ja pistele ne liotettuihin varrastikkuihin.

Grillaa vartaat muutamia kertoja käännellen kypsiksi.

Paistetut riisirullat: Keitä puuroriisi suolalla, etikalla ja currylla maustetussa vedessä. Mittaa vesi tarkkaan niin, että sitä on kaksi kertaa riisin määrä.

Aseta merilevälevy bambumatolle ja siihen hiukan jäähtynyttä riisiä muutaman sentin leveydeltä, noin sentin kerros. Rullaa sushin tapaan pötköksi ja leikkaa siitä lisäkeriisi. Paista riisisusheja öljyssä grillin parilatasolla niin, että ne lämpenevät. Soijakastike on oivallista tämän kanssa.

Chiliananas: Poista ananaksen kannat ja leikkaa se halki pitkittäin. Viipaloi puolikkaat kohtalaisen reiluiksi siivuiksi ja sivele niihin öljyä. Leikkaa chili aivan pieneksi hakkeeksi ja ripottele ananaksen pinnoille. Grillaa ritilän päällä.

Tuoreimmat aiheesta

Kanavartaat