8.4.2014. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari valmisti tiistaina herkullisen härän sisäfileepihvin lisukkeineen.
Ainekset
- Härän sisäfileepihvejä, noin 150g /hlö
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- normaalisuolaista voita paistamiseen
Glaseeratut vihannekset ja juurekset
- Miniporkkanaa
- Minipalsternakkaa
- Minipunasipulia
- Parsakaalta
- Romanescoa
- Valkosipulia
- Timjamia
- Voita paistamiseen
Huhtasienikastike
- Kuivattuja huhtasieniä
- Valmista punaviinikastiketta
- Nokare voita
Valmistusohje
Pihvi:
Mausta suolalla ja pippurilla temperoitunut härän sisäfilepihvi
Ruskista nopeasti voissa pihvi pannulla. Halutessasi voit maustaa paistovoita timjamilla ja valkosipulilla
Kypsennä pinnalta ruskistettua ja maustettua pihviä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia Pihvi on täydellinen medium- kypsänä ja veri ei valu lautaselle, vetäytyminen on pihvin paiston a ja o.
Glaseeratut vihannekset ja juurekset:
Leikkaa juurekset pitkittäin puoliksi. Laita pannulle leikkuupinta alaspäin.
Laita pannulle 1/3 voita ja 2/3 vettä, niin että juurekset peittyvät. Laita vielä pannulle makua antamaan valkosipulia ja timjamia Laita leivinpaperi hatuksi/ kanneksi
Hauduta miltei kypsäksi, ota leivinpaperi pois ja polta juurekset pannun pohjaan kiinni. Anna jäähtyä hetki, juurekset irtoavat paremmin. Tarjoa juurekset paahtopinta ylöspäin
Huhtasienikastike:
Liota kuivattuja huhtasieniä yön yli jääkaapissa kylmässä vedessä. Ota pois vedestä, kuivaa ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Infusoi valmiin punaviinikastikkeen joukkoon.
Viimeistele nokareella voita
Halutessasi tarjoa lisäkkeenä vielä vihreää salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka