8.4.2014. Kaappaus keittiössä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari valmisti tiistaina herkullisen härän sisäfileepihvin lisukkeineen.
Ainekset
- Härän sisäfileepihvejä, noin 150g /hlö
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- normaalisuolaista voita paistamiseen
Glaseeratut vihannekset ja juurekset
- Miniporkkanaa
- Minipalsternakkaa
- Minipunasipulia
- Parsakaalta
- Romanescoa
- Valkosipulia
- Timjamia
- Voita paistamiseen
Huhtasienikastike
- Kuivattuja huhtasieniä
- Valmista punaviinikastiketta
- Nokare voita
Valmistusohje
Pihvi:
Mausta suolalla ja pippurilla temperoitunut härän sisäfilepihvi
Ruskista nopeasti voissa pihvi pannulla. Halutessasi voit maustaa paistovoita timjamilla ja valkosipulilla
Kypsennä pinnalta ruskistettua ja maustettua pihviä 200-asteisessa uunissa 7 minuuttia. Ota pois uunista ja anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia Pihvi on täydellinen medium- kypsänä ja veri ei valu lautaselle, vetäytyminen on pihvin paiston a ja o.
Glaseeratut vihannekset ja juurekset:
Leikkaa juurekset pitkittäin puoliksi. Laita pannulle leikkuupinta alaspäin.
Laita pannulle 1/3 voita ja 2/3 vettä, niin että juurekset peittyvät. Laita vielä pannulle makua antamaan valkosipulia ja timjamia Laita leivinpaperi hatuksi/ kanneksi
Hauduta miltei kypsäksi, ota leivinpaperi pois ja polta juurekset pannun pohjaan kiinni. Anna jäähtyä hetki, juurekset irtoavat paremmin. Tarjoa juurekset paahtopinta ylöspäin
Huhtasienikastike:
Liota kuivattuja huhtasieniä yön yli jääkaapissa kylmässä vedessä. Ota pois vedestä, kuivaa ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.
Infusoi valmiin punaviinikastikkeen joukkoon.
Viimeistele nokareella voita
Halutessasi tarjoa lisäkkeenä vielä vihreää salaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku