Härkähyrrät parsakaalipyreellä ja kantarelleilla

Ulkomaiset ystävät arvostavat yleensä poronlihaa, kuten myös kantarelleja ja ohutta rieskaa.

Kolmelle-neljälle

  • 2 isoa, pehmeää, ohutta rieskaa
  • 8 viipaletta savustettua poronpaistia
  • 1 pkt parsakaalia, pakastettua, noin 400 g
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria
  • kantarelleja

Valmistusohje

1. Keitä parsakaali kypsäksi ja soseuta. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kantarellit voissa.

2. Leikkaa rieskasta n. 4 X 25 cm suikaleita. Muotoile ne renkaiksi, kiinnitä hammastikuilla ja laita vadille. Ripusta poronpaistiviipaleita rieskarullille ja täytä rullat parsakaalipyreellä. Koristele sienillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.