HedelmäPOMMI, valkosuklaata ja tuorejuustotahna

Top Chefin pudotushaasteessa viikolla 4/2012 voitti Sami näillä herkuilla. Kokeile kotona!

Mangopyre

  • 1 kpl tuoremango
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kpl vaniljatanko

Rommi-ananas

  • 1 kpl ananas
  • 1 dl rommia
  • 1 dl fariinisokeria
  • 100 g valkosuklaata

Marinointiliemi

  • 100 g sokeria
  • 100 g vettä
  • vaniljatanko

Hedelmät

  • 1 kpl papaija
  • 1 kpl verkkomeloni

Tuorejuustotahna

  • 1 rasiatuorejuustoa (Philadelphia, mascarpone tai Hovi
  • 1/4 dl sokerilientä

Valmistusohje

Leikkaa mangon liha irti ja laita kattilaan. Lisää sokeri. Halkaise vaniljatanko kahtia ja raavi siemenet kattilaan. Keitä pehmeäksi ja aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.

Rommi-ananas: Leikkaa ananaksen liha pieniksi kuutioiksi. Laita ananakset kuumalle paistinpannulle ja lisää sokeri ja rommi. Paista, kunnes neste on haihtunut pois tai siitä on tullut paksua siirappia.

Paahdettua valkosuklaata: Kuumenna uuni 150°C. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä valkosuklaa päälle. Paahda uunissa ja sekoita parin minuutin välein, kunnes alkaa tummua. Ota uunista pois ja jäähdytä.

Hedelmäsalaatti

Marinointiliemi: Laita kattilaan halkaistu vaniljatanko, vesi ja sokeri. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut veteen. Ota kattila liedeltä sivuun ja anna vaniljan maustaa liemi. Ota osa liemestä talteen tuorejuustotahnaa varten (¼).

Hedelmät: Leikkaa hedelmät kuutioiksi ja kaada jäähtynyt vaniljaliemi päälle. Anna maustua.

Tuorejuustotahna: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Kokoa kerroksittain laseihin.

Parhaat ruokaohjelmat