Leikkaa mangon liha irti ja laita kattilaan. Lisää sokeri. Halkaise vaniljatanko kahtia ja raavi siemenet kattilaan. Keitä pehmeäksi ja aja tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi.
Rommi-ananas: Leikkaa ananaksen liha pieniksi kuutioiksi. Laita ananakset kuumalle paistinpannulle ja lisää sokeri ja rommi. Paista, kunnes neste on haihtunut pois tai siitä on tullut paksua siirappia.
Paahdettua valkosuklaata: Kuumenna uuni 150°C. Laita uunipellille leivinpaperi ja levitä valkosuklaa päälle. Paahda uunissa ja sekoita parin minuutin välein, kunnes alkaa tummua. Ota uunista pois ja jäähdytä.
Hedelmäsalaatti
Marinointiliemi: Laita kattilaan halkaistu vaniljatanko, vesi ja sokeri. Kiehauta, kunnes sokeri on liuennut veteen. Ota kattila liedeltä sivuun ja anna vaniljan maustaa liemi. Ota osa liemestä talteen tuorejuustotahnaa varten (¼).
Hedelmät: Leikkaa hedelmät kuutioiksi ja kaada jäähtynyt vaniljaliemi päälle. Anna maustua.
Tuorejuustotahna: Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Kokoa kerroksittain laseihin.