Hedelmäsalaatti papaijasta, ananaksesta ja karpaloista

Tämä värikäs hedelmäsalaatti ei ole vain kaunis – se on erittäin terveellinen ja vieläpä maistuu taivaalliselta. Lisää marjat vasta juuri ennen tarjoilua mehujen sekoittumisen välttämiseksi. Ellet löydä miniananaksia, tavallinen ananas käy myö oikein hyvin.

Neljälle

  • 1 appelsiini
  • 225 g karpaloita
  • 4 miniananasta tai 1 tavallinen ananas
  • 2 kypsää, kiinteää papaijaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 ½ dl luonnonjogurttia

Valmistusohje

1. Halkaise appelsiini ja purista siitä mehu. Kaada mehu ja karpalot pieneen kattilaan ja keitä hiljalleen 15-20 minuuttia kunnes marjat ovat pehmenneet.

2. Kuori papaijat, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa ananaksilta lakki pois, koverra hedelmäliha niin että kuori pysyy kokonaisena ja paloittele hedelmäliha. Heitä pois kova keskusosa.

3. Paloittele papaija yhtä suuriksi paloiksi kuin ananas ja sekoita hyvin. Kun marjat ovat jäähtyneet, sekoita ne ananaksen ja papaijan kanssa ja kääntele jogurttiin. Täytä ananaksenkuoret sekoituksella ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!