Hedelmätäytteinen tartaletti
Haalea hedelmähilloke lisätään leivospohjiin juuri ennen tarjoilua.
5 annosta
- 5 kpl valmiita murotaikinapohjia
- 150 g päärynöitä tai omenoita
- 1/4 dl sokeria
- kanelitanko
- 1 1/2 dl omenamehua
- 1 rkl ohrakasta
Kastike
- 3/4 dl kuohukermaa
- 1/2 rkl sokeria
- tilkka konjakkia
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi hedelmät. Keitä kuutiot sokerilla ja kanelitangolla maustetussa omenamehussa kypsiksi. Lisää pieneen vesitilkkaan liuotettu ohrakas ja keitä kaksi minuuttia. Jäähdytä haaleaksi.
Täytä leivospohjat juuri ennen tarjoilua haalealla hedelmähillokkeella. Tarjoa tartaletin kanssa konjakilla maustettua kermavaahtoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka