Omena-kanelimuffinit ovat loistava jälkiruoka retkelle. Pakkaa kannelliseen muovirasiaan.

16 muffiniin

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl jauhettua neilikkaa
  • 1 tl kanelia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 dl juoksevaa margariinia

Täyte

  • 2 omenaa
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 3 rkl raakasokeria
  • 3 rkl juoksevaa margariinia

Päälle ripoteltavaksi

  • ½ dl raakasokeria
  • 1 tl kanelia

Tarvitset myös

  • 16 pientä muffinivuokaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita muffinivuoat pellille. Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola, neilikka ja kaneli kulhossa.

2. Kuori omenat, lohko ne ja poista siemenkodat. Hienonna omenat karkeasti. Sekoita omenat, kaneli, sokeri ja margariini toisessa kulhossa. Vatkaa munat ja kidesokeri ilmavaksi kolmannessa kulhossa, lisää margariini ja jogurtti.

3. Kääntele jauhoseos munaseokseen, lisää viimeiseksi täyte. Lusikoi taikina muffinivuokiin. Sekoita sokeri ja kaneli, ripottele päälle. Paista 15-20 minuuttia uunin alatasolla.

Tuoreimmat aiheesta

Makeat muffinit