Pissaladière
Pissaladière on tyypillinen pikkuruoka aperitiivin kanssa tai ilman. Menitpä sitten mökille tai palatsiin, se tulee aina vastaan!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Pohja
- ⅓ pakettia (à 50 g) hiivaa
- ½ dl maitoa
- 500 g vehnäjauhoja
- 2 dl olutta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
Täyte
- 3 kg sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- karkeaa merisuolaa
- timjamia
- laakerinlehti
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 purkki anjoviksia öljyssä
Valmistusohje
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita muiden ainesten kanssa taikinaksi tehosekoittimessa, niin että taikinassa on kunnon sitko. Kohota taikina kunnolla lämpimässä.
Pilko sipulit ohuiksi renkaiksi ja notkistele pannulla pienessä määrässä öljyä. Sipulit saavat ottaa kunnolla väriä ja pehmetä täysin, mutta niitä ei pidä polttaa. Mausta sipuliseos merisuolalla, timjamilla ja laakerinlehdellä.
Noin puolen tunnin notkistelun jälkeen pitäisi olla valmista.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi. Levitä sipuliseos lastalla tasaiseksi taikinalevyn päälle ja anna vielä kohota n. 10 minuuttia.
Paista 200–225 asteisessa uunissa noin 10–15 minuuttia.
Leikkaa valmis pissaladière neliöiksi. Koristele neliöt mustilla oliiveilla ja oliviöljyssä olleilla anjovisfileillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku