Hiiligrillipihvi ja BBQ-kastike
Naudan fileeselkä vastaa meillä lähinnä New York Strip Steak -lihaa. Pihveihin saa näyttävät raidat, kun sekä hiilipesä että grilliritilä ovat oikein kuumia. On todella vaivan arvoista etsiä kokoon kaikki ainekset maukkaaseen BBQ-kastikkeeseen.
Neljälle
- 4 viipaletta naudan fileeselkää, kauniisti rasvaraitojen marmoroimaa
- suolaa ja valkopippuria
- öljyä penslaukseen
BBQ-kastike
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 20-30 g tummaa suklaata (60 %)
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 dl kivettömiä kuivattuja luumuja
- ½ dl balsamiviinietikkaa
- 3 dl kanalientä
- 1 rkl chipotle-tahnaa
- ½ dl vahvaa kahvia
- 1 rkl maapähkinävoita
- suolaa
Valmistusohje
1. BBQ-kastike: Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Pieni suklaa. Kuullota sipuleita öljyssä ruskistamatta. Lisää luumut, viinietikka, liemi ja chipotle-tahna, anna porista hiljaa 30 minuuttia. Soseuta mikserissä yhdessä suklaan, kahvin ja maapähkinävoin kanssa sileäksi kastikkeeksi ja suolaa.
2. Ota liha esiin hyvissä ajoin ennen grillausta, 1-1 ½ tuntia ennen. Valmistele grilli 30-45 minuuttia ennen ruoanlaittoa, jotta saat ihanteellisen hehkun. Laita grillin päälle ritilä niin pian kuin liekit ovat laantuneet. Huom! Kuuma ritilä on hyvän grillaustuloksen edellytys.
3. Kuivaa pihvit ja mausta molemmat puolet suolalla ja pippurilla. Aseta pihvit grilliritilälle ja grillaa kummaltakin puolelta 2 minuuttia. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä muutama minuutti. Liha on nyt rare eli verinen. Jos haluat läpipaistetumpaa, nosta grilliritilää ylimpään asentoon ja grillaa vielä 4-6 minuuttia muutaman kerran käännellen. Tarjoile BBQ-kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku