Viherpippuribroileri

Keitetty broileri maistuu hyvän kastikkeen kanssa loistavalta. Voit vaihtaa kuohukerman sijaan kevyempää kermalaatua tai käyttää ranskankermaa, jolloin saat kastikkeeseen mukavaa happamuutta.

Neljälle

  • 1,2 kg broilerinpaloja
  • vettä
  • 1-2 kanaliemikuutiota
  • 6 kokonaista valkopippuria

Kastike

  • 2 rkl viherpippureita
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl soijaa
  • suolaa
  • (tilkka konjakkia)

Valmistusohje

1. Laita broilerinpalat pataan ja kaada vettä päälle, niin että ne peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto.

2. Lisää kanaliemikuutiot ja pippurit. Keitä lihoja hiljalleen, kunnes ne ovat kypsiä, noin 40 minuuttia. Nosta palat padasta ja irrota niistä nahka.

3. Kuullota viherpippureita voissa kasarissa, lisää sinappi ja kerma sekä lopuksi soija, suolaa maun mukaan sekä konjakkitilkka halutessasi. Keitä 5 minuuttia ja kaada broileripalojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.