Kotitekoinen salsicca
Italialaisia salsicca-makkaroita on sen tuhatta sorttia, tämä on yksi niistä. Useimmiten salsiccat ovat tulisia, tässä miedompia versio. Tarvitset lihamyllyn tai monitoimikoneen tehdäksesi omia makkaroita. Paneudu suunnitteluun ja varaa aikaa tekoon: on liotettava suolet, on lepuutettava makkaroita 5 tuntia...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kilo valmiita makkaroita
- 1,4 kg tuoretta sianlapaa
- 1 rkl rouhittua valkopippuria
- 1 tl sambal oelekia
- 1 rkl fenkolinsiemeniä
- 1 valkosipulinkynsi
Lisäksi
- 2 m suolta
- 2 rkl sitruunamehua
- puuvillanyöriä
Valmistusohje
1. Jauha sianlapa kertaalleen isoreikäisellä lihamyllyn levyllä tai silppua karkeaksi monitoimikoneella. Siirrä liha kulhoon ja lisää valkopippurirouhe, sambal ja fenkoli. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita huolellisesti. Peitä tuorekelmulla ja anna massan levätä jääkaapissa yli yön.
2. Purista sitruunamehu kulhoon ja laita suolet siihen. Kaada päälle kylmää vettä peitoksi. Anna liota 15 minuuttia. Kuivaa suolet hyvin. Täytä sitten suolet makkaramassalla ja solmi 10 sentin välein puuvillanyörillä. Pistele terävällä tikulla tai neulalla pieniä reikiä makkaroihin.
3. Pidä valmiiksi täytettyjä makkaroita kylmässä 5 tuntia. Sen jälkeen ne ovat valmiita paistettavaksi. Vie noin 15 minuuttia paistaa ne hitaasti alhaisella lämmöllä. Tarkista, että makkarat saavat kauniin värin kauttaaltaan. Valuta paistetut makkarat talouspaperin päällä ennen tarjoilua. Vinkki: Makkarat voi myös savustaa tai keittää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno