Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kotitekoinen salsicca

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialaisia salsicca-makkaroita on sen tuhatta sorttia, tämä on yksi niistä. Useimmiten salsiccat ovat tulisia, tässä miedompia versio. Tarvitset lihamyllyn tai monitoimikoneen tehdäksesi omia makkaroita. Paneudu suunnitteluun ja varaa aikaa tekoon: on liotettava suolet, on lepuutettava makkaroita 5 tuntia...

Kilo valmiita makkaroita

  • 1,4 kg tuoretta sianlapaa
  • 1 rkl rouhittua valkopippuria
  • 1 tl sambal oelekia
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 valkosipulinkynsi

Lisäksi

  • 2 m suolta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • puuvillanyöriä

Valmistusohje

1. Jauha sianlapa kertaalleen isoreikäisellä lihamyllyn levyllä tai silppua karkeaksi monitoimikoneella. Siirrä liha kulhoon ja lisää valkopippurirouhe, sambal ja fenkoli. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita huolellisesti. Peitä tuorekelmulla ja anna massan levätä jääkaapissa yli yön.

2. Purista sitruunamehu kulhoon ja laita suolet siihen. Kaada päälle kylmää vettä peitoksi. Anna liota 15 minuuttia. Kuivaa suolet hyvin. Täytä sitten suolet makkaramassalla ja solmi 10 sentin välein puuvillanyörillä. Pistele terävällä tikulla tai neulalla pieniä reikiä makkaroihin.

3. Pidä valmiiksi täytettyjä makkaroita kylmässä 5 tuntia. Sen jälkeen ne ovat valmiita paistettavaksi. Vie noin 15 minuuttia paistaa ne hitaasti alhaisella lämmöllä. Tarkista, että makkarat saavat kauniin värin kauttaaltaan. Valuta paistetut makkarat talouspaperin päällä ennen tarjoilua. Vinkki: Makkarat voi myös savustaa tai keittää.

Tuoreimmat aiheesta

Makkara