Italialaista kanaa mehevällä tomaattikastikkeella
Tarjoile mehevä kana sahramikuskusin ja wokattujen kasvisten kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 2 grillattua broileria (itsegrillattuja tai kaupasta ostettuja)
- 2 pkt paseerattua tomaattia
- 1 puna- tai keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- sweet chili -kastiketta
- suolaa ja pippuria
Gremolata
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 1 nippu hienonnettua persiljaa
- 2-3 hienonnettua valkosipulinkynttä
Kuskus
- 4 dl kuskusia
- 4 dl kanalientä
- 1 pkt sahramia
- 1 suikaloitu paprika
- 1 suikaloitu pala purjoa tai kesäkurpitsaa
Valmistusohje
1. Aloita ”takaperin” kuskuksesta. Kuumenna vesi ja sahrami kiehuvaksi, kaada liemi kuskusryyneille. Anna kuskusin turvota 10-15 minuuttia ja kuumenna sitten uudestaan, sekoita kuskus ilmavaksi haarukalla ja lisää mielellään nokare voita.
2. Wokkaa tai paista vihannekset ja sekoita ne kuskusiin. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Raasta sitruunankuori, sekoita gremolata.
4. Paloittele broileri pienemmiksi paloiksi ja lämmitä ne uunissa.
5. Hienonna sipuli ja valkosipuli, paista pehmeiksi tilkassa oliiviöljyä. Lisää paseeratut tomaatit ja mausta rippusella sokeria, suolalla, vastajauhetulla mustapippurilla sekä tipalla sweet chili -kastiketta.
6. Kaada kuuma tomaattikastike kanojen päälle, ripottele päälle gremolataa. Tarjoile kuskusin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"